För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äppelknyten med dubbel trubbel

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 30 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 syrade äpplen
  • 100 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kanel
  • 1 äggula
  • 1 tsk vatten
  • 2 msk pärlsocker
  • Pajdeg:
  • 200 g kylskåpskallt smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • vaniljsås eller vaniljglass

Gör så här

  1. Nyp ihop smör, mjöl och socker i en bunke. Tillsätt grädde och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in degen och ställ i kylen 30 min. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala äpplena och ta bort kärnhuset med en äppelpipa eller en liten kniv. Ställ äpplena i en muffinsplåt för 6 stora muffins eller i passande portionsugnsformar.
  3. Blanda ihop mandelmassa, smör, socker och kanel till en smet. Tryck ner kanelblandningen i äpplena.
  4. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och lägg den sedan så den täcker muffinsplåten, alternativt klä in äpplena i portionsformarna. 5. Vispa lätt ihop äggula med vatten och pensla degen. Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen ca 30 min.
  5. Servera knytena ljumma med vaniljsås och vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



astrid

2014-11-01

Väldigt balanserad och smakrik dessert, snygg och mäktig

Liknande recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Saffrans-crème brûlée med passionsfrukt

(50)

Banoffee-paj

(86)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Smoothie med mango

(7)

Fruktsallad med polkagrädde

(6)

Vit chokladtryffel

(39)

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 6 syrade äpplen
  • 100 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk kanel
  • 1 äggula
  • 1 tsk vatten
  • 2 msk pärlsocker
  • Pajdeg:
  • 200 g kylskåpskallt smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • vaniljsås eller vaniljglass

Äppelknyten med dubbel trubbel

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 30 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Nyp ihop smör, mjöl och socker i en bunke. Tillsätt grädde och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in degen och ställ i kylen 30 min. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala äpplena och ta bort kärnhuset med en äppelpipa eller en liten kniv. Ställ äpplena i en muffinsplåt för 6 stora muffins eller i passande portionsugnsformar.
  3. Blanda ihop mandelmassa, smör, socker och kanel till en smet. Tryck ner kanelblandningen i äpplena.
  4. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och lägg den sedan så den täcker muffinsplåten, alternativt klä in äpplena i portionsformarna. 5. Vispa lätt ihop äggula med vatten och pensla degen. Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen ca 30 min.
  5. Servera knytena ljumma med vaniljsås och vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



astrid

2014-11-01

Väldigt balanserad och smakrik dessert, snygg och mäktig

Liknande recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Saffrans-crème brûlée med passionsfrukt

(50)

Banoffee-paj

(86)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Smoothie med mango

(7)

Fruktsallad med polkagrädde

(6)

Vit chokladtryffel

(39)

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)