För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äppelgelé med ingefära - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Ingefäran i gelén ger ett sting som passar till både det varma och till ostbrickan. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 5 min
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl äppeljuice
  • 25 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 3 dl gelésocker

Gör så här

  1. Koka upp äppeljucie och ingefära. Låt svalna i kastrullen så att ingefärssmaken kommer ut ordentligt. Sila bort ingefäran.
  2. Tillsätt gelésocker i juicen och koka upp. Låt koka i 20 sek och häll upp i en väl rengjord burk som tål värme. Låt kallna och förvara i kylen till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Polkaknäck, ingefärsknäck och chokladknäck

(6)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(201)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(11)

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

(9)

Lotta Lundgren - Äppelglaserade revben

(15)

Lotta Lundgren - Syrat smör

(3)

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(16)

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

(6)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 3 dl äppeljuice
  • 25 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 3 dl gelésocker

Äppelgelé med ingefära - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Ingefäran i gelén ger ett sting som passar till både det varma och till ostbrickan. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 5 min
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp äppeljucie och ingefära. Låt svalna i kastrullen så att ingefärssmaken kommer ut ordentligt. Sila bort ingefäran.
  2. Tillsätt gelésocker i juicen och koka upp. Låt koka i 20 sek och häll upp i en väl rengjord burk som tål värme. Låt kallna och förvara i kylen till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Polkaknäck, ingefärsknäck och chokladknäck

(6)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(201)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(11)

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

(9)

Lotta Lundgren - Äppelglaserade revben

(15)

Lotta Lundgren - Syrat smör

(3)

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(16)

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

(6)