Äppeldryck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Denna friska äppeldryck är perfekt att använda sina skördade äpplen till.

Tillagningstid: 5 min + 3 dygn
3 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg äpplen
  • 3 liter vatten
  • 0.5 msk vinsyra
  • 0.5 tsk natriumbensoat
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Skär äpplena i ca 12 klyftor vardera och lägg i en stor bunke (de behöver inte kärnas ur). Fyll på med vatten blandat med vinsyra och natriumbensoat, se till så att äpplena täcks av vätskan. Täck med plast och låt stå i tre dygn.
  2. Rör om någon gång under tiden. Sila bort äpplena och smaka av äppeldrycken med socker. Häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-12

Hej Åsa! Det är ingen fara om allt inte blir helt täckt, men du kan täcka bunken med plast så att inget trillar i. Mvh Maja, redaktör

Åsa

2020-10-08

Hur ska man göra för att få alla äpplen täckta av vätska när äpplen flyter?

Liknande recept

Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fläderbål med vin

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1.5 kg äpplen
  • 3 liter vatten
  • 0.5 msk vinsyra
  • 0.5 tsk natriumbensoat
  • 2 dl strösocker

Äppeldryck

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Denna friska äppeldryck är perfekt att använda sina skördade äpplen till.

Tillagningstid: 5 min + 3 dygn
3 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär äpplena i ca 12 klyftor vardera och lägg i en stor bunke (de behöver inte kärnas ur). Fyll på med vatten blandat med vinsyra och natriumbensoat, se till så att äpplena täcks av vätskan. Täck med plast och låt stå i tre dygn.
  2. Rör om någon gång under tiden. Sila bort äpplena och smaka av äppeldrycken med socker. Häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-12

Hej Åsa! Det är ingen fara om allt inte blir helt täckt, men du kan täcka bunken med plast så att inget trillar i. Mvh Maja, redaktör

Åsa

2020-10-08

Hur ska man göra för att få alla äpplen täckta av vätska när äpplen flyter?

Liknande recept

Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fläderbål med vin

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)