
Äppeldrink med vanilj, dragon och pernod
Betyg (1-5):
Stärk dina gäster med en mustig gedigen drink, baserad på hemkokt äppelsaft.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 8 röda äpplen
- 1 vaniljstång
- 1 liter vatten
- 1 msk dragon, på kvist
- 1 lime, pressad saft
- Till servering:
- 1 dl is
- 10 cl Pernod
- 0.5 msk kvistar dragon
Gör så här
- Dela äpplena i fyra delar. Skär upp vaniljstången på längden. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt småputtra tills äpplena faller i bitar, cirka 45 minuter. Häll över i en finmaskig sil och låt saften rinna av.
- Låt saften svalna och ställ i kylen.
- Lägg isbitar i åtta glas och häll över Pernod och äppelsaft (späd eventuellt äppelsaften med lite vatten). Garnera med dragonblad.
Liknande recept
Äppeldrink med vanilj, dragon och pernod
Betyg (1-5):
Stärk dina gäster med en mustig gedigen drink, baserad på hemkokt äppelsaft.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Dela äpplena i fyra delar. Skär upp vaniljstången på längden. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt småputtra tills äpplena faller i bitar, cirka 45 minuter. Häll över i en finmaskig sil och låt saften rinna av.
- Låt saften svalna och ställ i kylen.
- Lägg isbitar i åtta glas och häll över Pernod och äppelsaft (späd eventuellt äppelsaften med lite vatten). Garnera med dragonblad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!