Äppeldrink med vanilj, dragon och pernod

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Stärk dina gäster med en mustig gedigen drink, baserad på hemkokt äppelsaft.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 röda äpplen
  • 1 vaniljstång
  • 1 liter vatten
  • 1 msk dragon, på kvist
  • 1 lime, pressad saft
  • Till servering:
  • 1 dl is
  • 10 cl Pernod
  • 0.5 msk kvistar dragon

Gör så här

  1. Dela äpplena i fyra delar. Skär upp vaniljstången på längden. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt småputtra tills äpplena faller i bitar, cirka 45 minuter. Häll över i en finmaskig sil och låt saften rinna av.
  2. Låt saften svalna och ställ i kylen.
  3. Lägg isbitar i åtta glas och häll över Pernod och äppelsaft (späd eventuellt äppelsaften med lite vatten). Garnera med dragonblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Apelsinrutor med kokos och tranbär

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Äppel- och basilikacaipirinha

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 8 röda äpplen
  • 1 vaniljstång
  • 1 liter vatten
  • 1 msk dragon, på kvist
  • 1 lime, pressad saft
  • Till servering:
  • 1 dl is
  • 10 cl Pernod
  • 0.5 msk kvistar dragon

Äppeldrink med vanilj, dragon och pernod

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Stärk dina gäster med en mustig gedigen drink, baserad på hemkokt äppelsaft.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela äpplena i fyra delar. Skär upp vaniljstången på längden. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt småputtra tills äpplena faller i bitar, cirka 45 minuter. Häll över i en finmaskig sil och låt saften rinna av.
  2. Låt saften svalna och ställ i kylen.
  3. Lägg isbitar i åtta glas och häll över Pernod och äppelsaft (späd eventuellt äppelsaften med lite vatten). Garnera med dragonblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Apelsinrutor med kokos och tranbär

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Äppel- och basilikacaipirinha

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)