Äppeldrink med vanilj, dragon och pernod

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Stärk dina gäster med en mustig gedigen drink, baserad på hemkokt äppelsaft.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 röda äpplen
  • 1 vaniljstång
  • 1 liter vatten
  • 1 msk dragon, på kvist
  • 1 lime, pressad saft
  • Till servering:
  • 1 dl is
  • 10 cl Pernod
  • 0.5 msk kvistar dragon

Gör så här

  1. Dela äpplena i fyra delar. Skär upp vaniljstången på längden. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt småputtra tills äpplena faller i bitar, cirka 45 minuter. Häll över i en finmaskig sil och låt saften rinna av.
  2. Låt saften svalna och ställ i kylen.
  3. Lägg isbitar i åtta glas och häll över Pernod och äppelsaft (späd eventuellt äppelsaften med lite vatten). Garnera med dragonblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kanapé med saffransfärskost och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Mamma Traudes rödkål med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sotade lökar med örtsmör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lime- och myntadrink

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kryddig äppeldricka med kanel

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mangocheesecake

Betyg
Betyg
(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 8 röda äpplen
  • 1 vaniljstång
  • 1 liter vatten
  • 1 msk dragon, på kvist
  • 1 lime, pressad saft
  • Till servering:
  • 1 dl is
  • 10 cl Pernod
  • 0.5 msk kvistar dragon

Äppeldrink med vanilj, dragon och pernod

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Stärk dina gäster med en mustig gedigen drink, baserad på hemkokt äppelsaft.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela äpplena i fyra delar. Skär upp vaniljstången på längden. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt småputtra tills äpplena faller i bitar, cirka 45 minuter. Häll över i en finmaskig sil och låt saften rinna av.
  2. Låt saften svalna och ställ i kylen.
  3. Lägg isbitar i åtta glas och häll över Pernod och äppelsaft (späd eventuellt äppelsaften med lite vatten). Garnera med dragonblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kanapé med saffransfärskost och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Mamma Traudes rödkål med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sotade lökar med örtsmör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lime- och myntadrink

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kryddig äppeldricka med kanel

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mangocheesecake

Betyg
Betyg
(5)