
Apelsinsallad
Betyg (1-5):
Apelsinsalladen med pistagenötter, kardemumma, granatäppelkärnor och honung är en riktig vitaminbomb.
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
- 6 apelsiner
- 1 granatäpple
- 1 tsk stötta kardemummafrön
- 1 dl hackade, osaltade pistagenötter
- 2 msk flytande honung
- myntablad
Gör så här
- Skär bort skalen på apelsinerna med en vass liten kniv. Skär sedan ut klyftorna utan skinn.
- Dela granatäpplet i fyra delar och plocka ur kärnorna. Lägg apelsinklyftorna på ett stort fat eller i en skål. Fördela granatäppelkärnor, kardemumma och nötter över apelsinerna.
- Ringla över honung och garnera eventuellt med myntablad.
Apelsinsallad
Betyg (1-5):
Apelsinsalladen med pistagenötter, kardemumma, granatäppelkärnor och honung är en riktig vitaminbomb.
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Gör så här
- Skär bort skalen på apelsinerna med en vass liten kniv. Skär sedan ut klyftorna utan skinn.
- Dela granatäpplet i fyra delar och plocka ur kärnorna. Lägg apelsinklyftorna på ett stort fat eller i en skål. Fördela granatäppelkärnor, kardemumma och nötter över apelsinerna.
- Ringla över honung och garnera eventuellt med myntablad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-12-26
Fräsch dessert. Går lika bra med kanel och hackade mandlar. Den som har bråttom skivar apelsinerna och lägger dem i cirklar på ett fat med övriga ingredienser ovanpå.
2014-12-23
UNDERBART
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Charlotte
2019-12-26
Fräsch dessert. Går lika bra med kanel och hackade mandlar. Den som har bråttom skivar apelsinerna och lägger dem i cirklar på ett fat med övriga ingredienser ovanpå.
MARIE
2014-12-23
UNDERBART