Apelsinsallad

Apelsinsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Apelsinsalladen med pistagenötter, kardemumma, granatäppelkärnor och honung är en riktig vitaminbomb.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
  • 6 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • 1 tsk stötta kardemummafrön
  • 1 dl hackade, osaltade pistagenötter
  • 2 msk flytande honung
  • myntablad

Gör så här

  1. Skär bort skalen på apelsinerna med en vass liten kniv. Skär sedan ut klyftorna utan skinn.
  2. Dela granatäpplet i fyra delar och plocka ur kärnorna. Lägg apelsinklyftorna på ett stort fat eller i en skål. Fördela granatäppelkärnor, kardemumma och nötter över apelsinerna.
  3. Ringla över honung och garnera eventuellt med myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotte

2019-12-26

Fräsch dessert. Går lika bra med kanel och hackade mandlar. Den som har bråttom skivar apelsinerna och lägger dem i cirklar på ett fat med övriga ingredienser ovanpå.

MARIE

2014-12-23

UNDERBART

Apelsinsallad
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 6 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • 1 tsk stötta kardemummafrön
  • 1 dl hackade, osaltade pistagenötter
  • 2 msk flytande honung
  • myntablad

Apelsinsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Apelsinsalladen med pistagenötter, kardemumma, granatäppelkärnor och honung är en riktig vitaminbomb.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skär bort skalen på apelsinerna med en vass liten kniv. Skär sedan ut klyftorna utan skinn.
  2. Dela granatäpplet i fyra delar och plocka ur kärnorna. Lägg apelsinklyftorna på ett stort fat eller i en skål. Fördela granatäppelkärnor, kardemumma och nötter över apelsinerna.
  3. Ringla över honung och garnera eventuellt med myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotte

2019-12-26

Fräsch dessert. Går lika bra med kanel och hackade mandlar. Den som har bråttom skivar apelsinerna och lägger dem i cirklar på ett fat med övriga ingredienser ovanpå.

MARIE

2014-12-23

UNDERBART