För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Apelsinsallad med vallmo- och honungsdressing

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig citrussallad som passar alla årstider och de flesta måltider.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 apelsiner
  • 1 liten rödlök
  • Dressing
  • 1 liten citron, finrivet skal och pressad saft
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk blå vallmofrö
  • 2 krm salt
  • Till garnering
  • 1 plockade blad från rosmarinkvist

Gör så här

  1. Blanda citronskal, citronsaft, salt och honung. Vispa i oljan och tillsätt vallmofröna.
  2. Skala apelsinerna med en vass kniv, så att inget av det vita finns kvar. Skär apelsinerna i skivor och lägg dem på ett fat.
  3. Skala och skär rödlöken i tunna ringar, gärna med mandolin. Toppa apelsinerna med lökringarna, ringla över dressingen och garnera med rosmarinblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-12-24

Supergott på julbordet!

Liknande recept

Äppel- och basilikacaipirinha

(1)

Grillade fikon med parmaskinka

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Melonsallad med halloumi

(21)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 apelsiner
  • 1 liten rödlök
  • Dressing
  • 1 liten citron, finrivet skal och pressad saft
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk blå vallmofrö
  • 2 krm salt
  • Till garnering
  • 1 plockade blad från rosmarinkvist

Apelsinsallad med vallmo- och honungsdressing

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härlig citrussallad som passar alla årstider och de flesta måltider.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda citronskal, citronsaft, salt och honung. Vispa i oljan och tillsätt vallmofröna.
  2. Skala apelsinerna med en vass kniv, så att inget av det vita finns kvar. Skär apelsinerna i skivor och lägg dem på ett fat.
  3. Skala och skär rödlöken i tunna ringar, gärna med mandolin. Toppa apelsinerna med lökringarna, ringla över dressingen och garnera med rosmarinblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-12-24

Supergott på julbordet!

Liknande recept

Äppel- och basilikacaipirinha

(1)

Grillade fikon med parmaskinka

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Melonsallad med halloumi

(21)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(9)