Apelsinsallad med vallmo- och honungsdressing

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Härlig citrussallad som passar alla årstider och de flesta måltider.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 4 apelsiner
  • 1 liten rödlök
  • Dressing
  • 1 liten citron, finrivet skal och pressad saft
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk blå vallmofrö
  • 2 krm salt
  • Till garnering
  • 1 plockade blad från rosmarinkvist

Gör så här

  1. Blanda citronskal, citronsaft, salt och honung. Vispa i oljan och tillsätt vallmofröna.
  2. Skala apelsinerna med en vass kniv, så att inget av det vita finns kvar. Skär apelsinerna i skivor och lägg dem på ett fat.
  3. Skala och skär rödlöken i tunna ringar, gärna med mandolin. Toppa apelsinerna med lökringarna, ringla över dressingen och garnera med rosmarinblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade fikon med parmaskinka

(2)

Äppel- och basilikacaipirinha

(1)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)

Currysill med äpple

(15)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Melonsallad med halloumi

(14)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 apelsiner
  • 1 liten rödlök
  • Dressing
  • 1 liten citron, finrivet skal och pressad saft
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk blå vallmofrö
  • 2 krm salt
  • Till garnering
  • 1 plockade blad från rosmarinkvist

Apelsinsallad med vallmo- och honungsdressing

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Härlig citrussallad som passar alla årstider och de flesta måltider.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda citronskal, citronsaft, salt och honung. Vispa i oljan och tillsätt vallmofröna.
  2. Skala apelsinerna med en vass kniv, så att inget av det vita finns kvar. Skär apelsinerna i skivor och lägg dem på ett fat.
  3. Skala och skär rödlöken i tunna ringar, gärna med mandolin. Toppa apelsinerna med lökringarna, ringla över dressingen och garnera med rosmarinblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade fikon med parmaskinka

(2)

Äppel- och basilikacaipirinha

(1)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)

Currysill med äpple

(15)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Melonsallad med halloumi

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies