Apelsinsallad med vallmo- och honungsdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Härlig citrussallad som passar alla årstider och de flesta måltider.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 apelsiner
  • 1 liten rödlök
  • Dressing
  • 1 liten citron, finrivet skal och pressad saft
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk blå vallmofrö
  • 2 krm salt
  • Till garnering
  • 1 plockade blad från rosmarinkvist

Gör så här

  1. Blanda citronskal, citronsaft, salt och honung. Vispa i oljan och tillsätt vallmofröna.
  2. Skala apelsinerna med en vass kniv, så att inget av det vita finns kvar. Skär apelsinerna i skivor och lägg dem på ett fat.
  3. Skala och skär rödlöken i tunna ringar, gärna med mandolin. Toppa apelsinerna med lökringarna, ringla över dressingen och garnera med rosmarinblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-12-24

Supergott på julbordet!

Liknande recept

Spara recept

Inkokta äpplen

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ananassalsa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(16)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 apelsiner
  • 1 liten rödlök
  • Dressing
  • 1 liten citron, finrivet skal och pressad saft
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk blå vallmofrö
  • 2 krm salt
  • Till garnering
  • 1 plockade blad från rosmarinkvist

Apelsinsallad med vallmo- och honungsdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Härlig citrussallad som passar alla årstider och de flesta måltider.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda citronskal, citronsaft, salt och honung. Vispa i oljan och tillsätt vallmofröna.
  2. Skala apelsinerna med en vass kniv, så att inget av det vita finns kvar. Skär apelsinerna i skivor och lägg dem på ett fat.
  3. Skala och skär rödlöken i tunna ringar, gärna med mandolin. Toppa apelsinerna med lökringarna, ringla över dressingen och garnera med rosmarinblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-12-24

Supergott på julbordet!

Liknande recept

Spara recept

Inkokta äpplen

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ananassalsa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Currysill med äpple

Betyg
Betyg
(16)