Apelsin- och kanelbräserad fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (3 betyg)

Gör en redig kålsallad för många personer att ha på buffén.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 kg fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 kanelstänger
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skär bort roten och stjälkarna på fänkålen och skär i tunna skivor, salta och låt stå i 10 minuter.
  2. Fräs fänkålen i olivolja med kanelstängerna 2-3 minuter. Tillsätt svartpeppar.
  3. Tillsätt saften från apelsinerna och koka tills saften försvunnit.
  4. Häll i det rivna apelsinskalet och tillsätt eventuellt lite extra flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Catharina

2020-01-29

Supergott. Gjorde mindre sats med ett fänkålsstånd, en halv kanelstång och en apelsin

Liknande recept

Spara recept

Sotade lökar med örtsmör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Mamma Traudes rödkål med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lime- och myntadrink

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Mangocheesecake

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(21)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2.5 kg fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 kanelstänger
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk flingsalt

Apelsin- och kanelbräserad fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (3 betyg)

Gör en redig kålsallad för många personer att ha på buffén.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort roten och stjälkarna på fänkålen och skär i tunna skivor, salta och låt stå i 10 minuter.
  2. Fräs fänkålen i olivolja med kanelstängerna 2-3 minuter. Tillsätt svartpeppar.
  3. Tillsätt saften från apelsinerna och koka tills saften försvunnit.
  4. Häll i det rivna apelsinskalet och tillsätt eventuellt lite extra flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Catharina

2020-01-29

Supergott. Gjorde mindre sats med ett fänkålsstånd, en halv kanelstång och en apelsin

Liknande recept

Spara recept

Sotade lökar med örtsmör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Majs- och äppelsoppa med sockerkokt ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Mamma Traudes rödkål med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lime- och myntadrink

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Mangocheesecake

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(21)