Apelsin- och grönkålssallad

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Krispig grönkål, knapriga pumpakärnor, saftiga apelsinklyftor . Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 150 g färsk grönkål
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 apelsiner
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • svartpeppar och flingsalt
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Skär löken tunt, gärna på mandolin. Rör ihop vatten, socker och ättika tills sockret smält. Lägg ner löken och låt stå minst 30 min.
  2. Riv grönkålsbladen i mindre bitar och lägg i en skål. Krama runt med olja och salt tills de mjuknat lite.
  3. Skala apelsinerna med en vass kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut varje filé för sig. Rosta pumpakärnorna tills de doftar och börjar poppa.
  4. Vänd ihop grönkålen med apelsinklyftorna och den picklade löken. Strö över pumpakärnorna, dra ev ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2018-12-16

Väldigt god sallad, denna kommer jag göra fler gånger.

Marie

2018-12-15

mums

Marie

2018-12-06

Jättegod sallad!

Liknande recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Coleslaw med grönkål och äpple

(9)

Coleslaw med rödkål

(4)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Marinerade kronärtskockshjärtan

(21)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Grönkålssallad med julsmak

(231)

Sweet corn kachumbari

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 150 g färsk grönkål
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 apelsiner
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • svartpeppar och flingsalt
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)

Apelsin- och grönkålssallad

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Krispig grönkål, knapriga pumpakärnor, saftiga apelsinklyftor . Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär löken tunt, gärna på mandolin. Rör ihop vatten, socker och ättika tills sockret smält. Lägg ner löken och låt stå minst 30 min.
  2. Riv grönkålsbladen i mindre bitar och lägg i en skål. Krama runt med olja och salt tills de mjuknat lite.
  3. Skala apelsinerna med en vass kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut varje filé för sig. Rosta pumpakärnorna tills de doftar och börjar poppa.
  4. Vänd ihop grönkålen med apelsinklyftorna och den picklade löken. Strö över pumpakärnorna, dra ev ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2018-12-16

Väldigt god sallad, denna kommer jag göra fler gånger.

Marie

2018-12-15

mums

Marie

2018-12-06

Jättegod sallad!

Liknande recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

(0)

Coleslaw med grönkål och äpple

(9)

Coleslaw med rödkål

(4)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Marinerade kronärtskockshjärtan

(21)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Grönkålssallad med julsmak

(231)

Sweet corn kachumbari

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies