
Annas pepparkakor
De godaste pepparkakorna gör du själv med smak av citron, nejlikor, ingefära och kardemumma.
- (11)
- 1.5 dl ljus sirap
- 2.5 dl socker
- 0.5 msk malda nejlikor
- 0.5 msk malen ingefära
- 1 msk malen kardemumma
- 1 msk malen kanel
- 0.5 tsk olivolja med citronsmak
- 250 g rumstempererat extrasaltat smör
- 1 dl skållad hackad eller malen mandel
- 7.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bikarbonat
Gör så här
- Värm sirap, socker, kryddor och olja i en kastrull under omrörning tills sockret smält.
- Lägg smöret i en bunke, häll den varma sockerblandningen över smöret och rör till en jämn smet. Blanda ner den hackade mandeln och till sist vetemjöl och bikarbonat.
- Forma till en rulle. Rulla in i plastfolie och låt vila i kylskåp ett dygn.
- Skiva tunt, med till exempel en osthyvel, och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda cirka 7 minuter. Tips! Ersätt citronolivoljan med lite rivet citronskal.
Liknande recept
Annas pepparkakor
De godaste pepparkakorna gör du själv med smak av citron, nejlikor, ingefära och kardemumma.
Gör så här
- Värm sirap, socker, kryddor och olja i en kastrull under omrörning tills sockret smält.
- Lägg smöret i en bunke, häll den varma sockerblandningen över smöret och rör till en jämn smet. Blanda ner den hackade mandeln och till sist vetemjöl och bikarbonat.
- Forma till en rulle. Rulla in i plastfolie och låt vila i kylskåp ett dygn.
- Skiva tunt, med till exempel en osthyvel, och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda cirka 7 minuter. Tips! Ersätt citronolivoljan med lite rivet citronskal.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-11-28
Goda och lättgjorda. Jag brukar baka ut hälften till advent, frysa in resten av degen för att ta fram och grädda en ny sats precis före jul.
2017-12-05
Snälla Annas pepparkakor. Till nästa år hoppas jag att ni kan tillverka dem Utan palmolja. Har alltid tyckt att de är så goda men nu vill jag inte längre köpa dem.
2012-12-10
Godaste pepparkakorna jag har ätit. Väldigt omtyckta av alla som har smakat. Dessutom lätta att göra.
2012-12-09
Att olivoljan med citron kan göra pepparkakorna så goda!
2011-12-23
Supergoda pepparkakor! Nu duger köpta pepparkakor inte längre.. Alla som smakat dem tycker de smakar gott och är härligt krispiga. Jag rekommenderar!
2011-12-09
Jättegoda och smakrika kakor. Rekommenderas.
2011-12-09
Jag har skrivit ut många av Era recept. Men nu är det bara att ödsla med papper. som det är nu ryms det int på ett A-4 ark, nu krävs det 2, inte blir det som man ser det i bild heller. Ändring till det gamla tack, där ingredienserna kom före Gör så här..
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Maria
2018-11-28
Goda och lättgjorda. Jag brukar baka ut hälften till advent, frysa in resten av degen för att ta fram och grädda en ny sats precis före jul.
Isabella
2017-12-05
Snälla Annas pepparkakor. Till nästa år hoppas jag att ni kan tillverka dem Utan palmolja. Har alltid tyckt att de är så goda men nu vill jag inte längre köpa dem.
Britta
2012-12-10
Godaste pepparkakorna jag har ätit. Väldigt omtyckta av alla som har smakat. Dessutom lätta att göra.
Gunilla Rist
2012-12-09
Att olivoljan med citron kan göra pepparkakorna så goda!
Emelie
2011-12-23
Supergoda pepparkakor! Nu duger köpta pepparkakor inte längre.. Alla som smakat dem tycker de smakar gott och är härligt krispiga. Jag rekommenderar!
yvonne
2011-12-09
Jättegoda och smakrika kakor. Rekommenderas.
Kerstin Flodin Larsson
2011-12-09
Jag har skrivit ut många av Era recept. Men nu är det bara att ödsla med papper. som det är nu ryms det int på ett A-4 ark, nu krävs det 2, inte blir det som man ser det i bild heller. Ändring till det gamla tack, där ingredienserna kom före Gör så här..