Annas pepparkakor

Betyg (1-5):
3.58 (43 betyg)

De godaste pepparkakorna gör du själv med smak av citron, nejlikor, ingefära och kardemumma.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 dygn i kylskåp Gräddtid: 7-10 ...
Ugnstemperatur:175º
100 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 2.5 dl socker
  • 0.5 msk malda nejlikor
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk malen kanel
  • 0.5 tsk olivolja med citronsmak
  • 250 g rumstempererat extrasaltat smör
  • 1 dl skållad hackad eller malen mandel
  • 7.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Värm sirap, socker, kryddor och olja i en kastrull under omrörning tills sockret smält.
  2. Lägg smöret i en bunke, häll den varma sockerblandningen över smöret och rör till en jämn smet. Blanda ner den hackade mandeln och till sist vetemjöl och bikarbonat.
  3. Forma till en rulle. Rulla in i plastfolie och låt vila i kylskåp ett dygn.
  4. Skiva tunt, med till exempel en osthyvel, och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda cirka 7 minuter. Tips! Ersätt citronolivoljan med lite rivet citronskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-11-28

Goda och lättgjorda. Jag brukar baka ut hälften till advent, frysa in resten av degen för att ta fram och grädda en ny sats precis före jul.

Isabella

2017-12-05

Snälla Annas pepparkakor. Till nästa år hoppas jag att ni kan tillverka dem Utan palmolja. Har alltid tyckt att de är så goda men nu vill jag inte längre köpa dem.

Britta

2012-12-10

Godaste pepparkakorna jag har ätit. Väldigt omtyckta av alla som har smakat. Dessutom lätta att göra.

Gunilla Rist

2012-12-09

Att olivoljan med citron kan göra pepparkakorna så goda!

Emelie

2011-12-23

Supergoda pepparkakor! Nu duger köpta pepparkakor inte längre.. Alla som smakat dem tycker de smakar gott och är härligt krispiga. Jag rekommenderar!

yvonne

2011-12-09

Jättegoda och smakrika kakor. Rekommenderas.

Kerstin Flodin Larsson

2011-12-09

Jag har skrivit ut många av Era recept. Men nu är det bara att ödsla med papper. som det är nu ryms det int på ett A-4 ark, nu krävs det 2, inte blir det som man ser det i bild heller. Ändring till det gamla tack, där ingredienserna kom före Gör så här..

Liknande recept

Iste

(18)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Rabarberkompott med kardemummagrädde

(14)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Fläderbål med grape och jordgubbe

(19)

Hemavans äppelkaka

(161)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 2.5 dl socker
  • 0.5 msk malda nejlikor
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk malen kanel
  • 0.5 tsk olivolja med citronsmak
  • 250 g rumstempererat extrasaltat smör
  • 1 dl skållad hackad eller malen mandel
  • 7.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat

Annas pepparkakor

Betyg (1-5):
3.58 (43 betyg)

De godaste pepparkakorna gör du själv med smak av citron, nejlikor, ingefära och kardemumma.

Tillagningstid: 20 minuter + 1 dygn i kylskåp Gräddtid: 7-10 ...
Ugnstemperatur:175º
100 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm sirap, socker, kryddor och olja i en kastrull under omrörning tills sockret smält.
  2. Lägg smöret i en bunke, häll den varma sockerblandningen över smöret och rör till en jämn smet. Blanda ner den hackade mandeln och till sist vetemjöl och bikarbonat.
  3. Forma till en rulle. Rulla in i plastfolie och låt vila i kylskåp ett dygn.
  4. Skiva tunt, med till exempel en osthyvel, och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda cirka 7 minuter. Tips! Ersätt citronolivoljan med lite rivet citronskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-11-28

Goda och lättgjorda. Jag brukar baka ut hälften till advent, frysa in resten av degen för att ta fram och grädda en ny sats precis före jul.

Isabella

2017-12-05

Snälla Annas pepparkakor. Till nästa år hoppas jag att ni kan tillverka dem Utan palmolja. Har alltid tyckt att de är så goda men nu vill jag inte längre köpa dem.

Britta

2012-12-10

Godaste pepparkakorna jag har ätit. Väldigt omtyckta av alla som har smakat. Dessutom lätta att göra.

Gunilla Rist

2012-12-09

Att olivoljan med citron kan göra pepparkakorna så goda!

Emelie

2011-12-23

Supergoda pepparkakor! Nu duger köpta pepparkakor inte längre.. Alla som smakat dem tycker de smakar gott och är härligt krispiga. Jag rekommenderar!

yvonne

2011-12-09

Jättegoda och smakrika kakor. Rekommenderas.

Kerstin Flodin Larsson

2011-12-09

Jag har skrivit ut många av Era recept. Men nu är det bara att ödsla med papper. som det är nu ryms det int på ett A-4 ark, nu krävs det 2, inte blir det som man ser det i bild heller. Ändring till det gamla tack, där ingredienserna kom före Gör så här..

Liknande recept

Iste

(18)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Rabarberkompott med kardemummagrädde

(14)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Fläderbål med grape och jordgubbe

(19)

Hemavans äppelkaka

(161)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies