Amerikansk pumpapaj med pekannötter
  • Tid 70 min
  • Ugn 200-150º
  • Svårighetsgrad Medel

Amerikansk pumpapaj med pekannötter

3.5 (8 betyg)

Frasig paj med mild kryddig fyllning och knapriga nötter.

  • Tillagningstid 70 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200-150º
  • Svårighetsgrad Medel
Pumpakaka Festligt
Cupcakespindlar Barnvänligt

Ingredienser

12 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk kallt vatten
Fyllning:
  • 250 g finriven pumpa
  • 400 g kondenserad mjölk
  • 2 ägg
  • 0.5 dl muskovadosocker
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 msk siktat vetemjöl
  • 75 g pekannötter
Till servering:
  • vaniljglass
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Nyp ihop en deg av mjöl, smör och salt. Tillsätt vatten. Tryck ut i en låg pajform, gärna med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Ställ in i frysen 10 min. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 min.

Fyllning

  1. 1

    Blanda pumpa, kondenserad mjölk, ägg och muscovadosocker med pepparkakskrydda och mjöl.

  2. 2

    Sänk ugnsvärmen till 150°. Häll smeten i pajskalet och grädda 40 min i mitten av ugnen. Strö över nötterna efter halva tiden.

  3. 3

    Servera med vaniljglass.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Väldigt god,lagade den på torkad pumpa som jag både har gräddat med skivor och med mixad pumpa. Ingen bakerska men denna fick jag till👌

  • Sara

    Bakade den här förra året, och den var verkligen jättegod, fyllig i smaken och härlig kryddblandning! Rekommenderar den nu till hösten, serverad med en kula vaniljglass. Gav den en fyra i betyg.

  • Christine K M

    Smaskens😘

  • Petter

    Vi bakar den nu, frågan är om den ska vara såhär lös efter 20 min i ugn? :O

Visa fler