Amerikansk köttfärslimpa
  • Tid 75 min
  • Ugn 200º

Amerikansk köttfärslimpa

3.77 (30 betyg)

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 3 kantlösa brödskivor av formbröd
  • 1 dl grädde
  • 400 g krossade tomater
  • 1 hackad gul lök
  • 1 grovriven morot
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 280 g bacon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula brödet i en bunke, häll på grädden och blanda. Blanda nötfärsen med brödet och tillsätt alla övriga ingredienser utom baconet.

  2. 2

    Täck botten och sidor på en bakform med bacon. Låt baconskivorna hänga över kanterna.

  3. 3

    Fyll formen med nötfärssmeten och vik över baconet till en fast rulle. Vänd formen på en liten ugnsplåt med kanter, ta bort formen och baka färsrullen i mitten av ugnen 1 timme. Ös rullen med skyn som bildas några gånger under stektiden.

  4. 4

    Tag upp rullen på en skärbräda och skär upp i skivor med en vass kniv.

Servering

Servera den varm med kokt potatis och t ex sockerärtor, minimajs och haricots verts.
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Christina

    JÄTTEGOD och mumsig köttfärslimpa!! Mycket lättlagad! 😋 😽

  • Gunnar Matglade

    Måste tyvärr meddela att denna meatloaf smakar rent ut sagt förjävligt illa.

  • Roger

    Toppen Lättlagat och alla i familjen gillar det

  • CK

    Gott!! Blev lite lös, lite mindre vätska nästa gång...

Visa fler