Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås
  • Ugn 200º

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

3.29 (7 betyg)

Härlig rätt med kyckling och rödbetor i ugnen.

  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Tillagningstid: 35 min

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg rödbeta, klyftad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 vitlöksklyftor, med skal
  • 3 rosmarinkvistar
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Chèvresås
  • 70 g chèvre
  • 2 dl kvarg eller gräddfil
  • 2 vitlöksklyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Fördela rödbetorna på en plåt och vänd runt i olja och salt.

  2. 2

    Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och dra loss rosmarinen av kvistarna. Fördela på plåten och rosta mitt i ugnen 20 min.

  3. 3

    Hetta upp en stekpanna och stek kycklingfiléerna gyllene på båda sidorna i olja. Salta, peppra och låt stekas klart i ugnen med rödbetorna de sista 10 min. Använd gärna en stektermometer, innetemperaturen ska då vara 72°.

  4. 4

    Mosa chevren och de rostade vitlöksklyftorna med en gaffel och rör runt med kvarg. Smaka av med salt och peppar.

  5. 5

    Servera kycklingen med rostade rödbetor och chèvresåsen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar