Äggtoddy med apelsin
  • Tid 15 min

Äggtoddy med apelsin

2 (1 betyg)

Retromodern fluffig goding.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

6 glas
  • 4 äggulor
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 krm riven muskotnöt
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa äggulor och socker till en ljus och fluffig smet med elvisp.

  2. 2

    Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna i en kastrull. Lägg ner stången och häll på mjölk, grädde och muskot. Ta kastrullen från värmen precis innan det börjar koka.

  3. 3

    Häll försiktigt den varma gräddmjölken i äggsmeten under omrörning. Tillsätt apelsinskalet och lyft upp vaniljstången. Häll upp i glas och servera direkt, som välkomstdrink eller ”dessert”.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
För en mer vuxen smak kan man tillsätta en skvätt mörk rom.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar