Äggtoddy med apelsin

Äggtoddy med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Retromodern fluffig goding.

Tillagningstid: 15 min
6 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 äggulor
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 krm riven muskotnöt
  • 0.5 apelsin, finrivet skal

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker till en ljus och fluffig smet med elvisp.
  2. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna i en kastrull. Lägg ner stången och häll på mjölk, grädde och muskot. Ta kastrullen från värmen precis innan det börjar koka.
  3. Häll försiktigt den varma gräddmjölken i äggsmeten under omrörning. Tillsätt apelsinskalet och lyft upp vaniljstången. Häll upp i glas och servera direkt, som välkomstdrink eller ”dessert”.

Tips

För en mer vuxen smak kan man tillsätta en skvätt mörk rom.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nutellakladdkaka

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Glutenfria våfflor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kladdkaka med marängsviss

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Midsommartårta

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(3)
Äggtoddy med apelsin
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 äggulor
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 krm riven muskotnöt
  • 0.5 apelsin, finrivet skal

Äggtoddy med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Retromodern fluffig goding.

Tillagningstid: 15 min
6 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker till en ljus och fluffig smet med elvisp.
  2. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna i en kastrull. Lägg ner stången och häll på mjölk, grädde och muskot. Ta kastrullen från värmen precis innan det börjar koka.
  3. Häll försiktigt den varma gräddmjölken i äggsmeten under omrörning. Tillsätt apelsinskalet och lyft upp vaniljstången. Häll upp i glas och servera direkt, som välkomstdrink eller ”dessert”.

Tips

För en mer vuxen smak kan man tillsätta en skvätt mörk rom.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nutellakladdkaka

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Glutenfria våfflor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kladdkaka med marängsviss

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Midsommartårta

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(3)