Mer Smak 11 - 2018

I Mer Smak nummer 11 firar vi jul med familjen Ekstedt. Pappa och stjärnkock Niklas fixar maten, förstås, och det blir klassisk julmat som senapssill, griljerad julskinka och fänkålsgravad lax, toppad med några veganska favoriter.

Men några veckor innan dess börjar vi med julbaket - och i år gör vi pepparkaksdegen själva. Här hittar du det godaste recepten på pepparkaksdeg, saffransbullar och mandelkaka. Den saftigt goda black bean-muffinsen är en ny favorit!

Jultemat genomsyrar förstås även vegosidorna, där härliga Eleonora von Essen bjuder på rostad blomkål, ljummen ädelostsallad och rotfruktsgratäng med grönkål. Låt julbordet grönska!

Mathjältarna i Mer Smak nummer 11 är familjeföretaget Skärhamns frys som generation efter generation förser de svenska julborden med lutfisk. I Mer Smak tipsar de också om en nyskapande rätt som smakar överraskande gott: Fish taco på lutfisk!

Redan trött på julmaten? I Vardagsakuten rycker Sara Begner ut och inspirerar familjen Brimse till superenkla middagar och vi tittar närmare på världens äldsta maträtt, nämligen palt.

Mer Smak nummer 11 landar i din brevlåda 19-21 november.

Läs hela numret (pdf)

Logga in för att läsa tidigare nummer av Mer Smak.

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies