Aubergineröra
  • Tid 5 min + 40 min i ugn
  • Ugn 200º

Aubergineröra

0 (0 betyg)

En svensk variant av den turkiska klassikern baba ganoush.

  • Tillagningstid 5 min + 40 min i ugn
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 auberginer
  • 0.5 dl olivolja
  • 100 g fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Rosta auberginerna hela tills de är mjuka rätt igenom, ca 40 min.

  2. 2

    Dra loss skalet eller skeda ur innehållet och hacka grovt. Blanda med olja, smulad fetaost, dill och lök. Smaksätt med vitlök och citron. Smaka av med salt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går bra att grilla auberginerna för en lätt söt, rökig smak på röran.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar