Knäckebröd grundrecept
  • Tid 30 min
  • Ugn 150-180º

Knäckebröd grundrecept

5 (1 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 5
  • Ugnstemperatur 150-180º

Ingredienser

2
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 tsk sirap
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk fänkålsfrön, grovmalade - eller kummin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    1. Sätt ugnen på 180°. 2. Blanda mjölk, sirap och salt i en bunke. 3. Häll ner mjölet lite i taget och rör ihop till en deg.

  2. 2

    4. Dela degen i 2 bitar och kavla dem så tunt det går. Strö över kryddorna och kavla in i degen. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

  3. 3

    5. Grädda bröden på 180° i 10 min. Sänk värmen till 140° och grädda ytterligare 10–15 min, tills de är krispiga. Låt svalna på plåten och bryt i bitar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Hembakat knäckebröd känns omtänksamt och fixat.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Katarina

    Varning! Det verkar som om det blivit fel recept som hamnat här. Ingenting för glutenintoleranta.