Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Rödkålen kramas mjuk med limeskal och limesaft. Majonnäsen smaksätts med sesamolja. Till detta serveras kokt svart ris och nystekt lax. Toppa med koriander och pressa över lite lime.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 600 g laxfilé, gärna med skinn
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • 200 g rödkål
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • salt
  • Till servering:
  • 3 dl svart ris
  • 1 lime, i klyftor
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk sesamfrö, gärna svarta

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär laxen i 4 bitar och salta runtom. Stek laxbitarna i olja 2–3 min per sida, den får gärna vara lite rå i mitten.
  2. Strimla rödkålen tunt, gärna med mandolin. Krama kålen med limeskal (endast det gröna), limesaft, olivolja och salt.
  3. Blanda majonnäs och sesamolja och smaka av med salt. Servera laxen med ris, rödkål, majonnäs, limeklyftor och koriander. Toppa med sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett - Coop

(4)

Grillad röding med gräslökssmör och sparris - Coop

(4)

Fajitakryddad fisk i ugn - Coop

(7)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)

Laxsida med couscoussallad - Coop

(9)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Sallad nicoise med varmrökt lax - Coop

(5)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 600 g laxfilé, gärna med skinn
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • 200 g rödkål
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • salt
  • Till servering:
  • 3 dl svart ris
  • 1 lime, i klyftor
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk sesamfrö, gärna svarta

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Rödkålen kramas mjuk med limeskal och limesaft. Majonnäsen smaksätts med sesamolja. Till detta serveras kokt svart ris och nystekt lax. Toppa med koriander och pressa över lite lime.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär laxen i 4 bitar och salta runtom. Stek laxbitarna i olja 2–3 min per sida, den får gärna vara lite rå i mitten.
  2. Strimla rödkålen tunt, gärna med mandolin. Krama kålen med limeskal (endast det gröna), limesaft, olivolja och salt.
  3. Blanda majonnäs och sesamolja och smaka av med salt. Servera laxen med ris, rödkål, majonnäs, limeklyftor och koriander. Toppa med sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett - Coop

(4)

Grillad röding med gräslökssmör och sparris - Coop

(4)

Fajitakryddad fisk i ugn - Coop

(7)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)

Laxsida med couscoussallad - Coop

(9)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Sallad nicoise med varmrökt lax - Coop

(5)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies