Frukostfrallor
  • Tid 35 min + 1 tim 15 min att jäsa
  • Ugn 250º

Frukostfrallor

5 (2 betyg)

  • Tillagningstid 35 min + 1 tim 15 min att jäsa
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

12 st
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, rumsvarmt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1.5 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl special (540 g)
  • 2 tsk salt
  • 1 dl pumpafrön + extra till utbakningen
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula sönder jästen i en bunke eller köksmaskin och rör ut med lite av vattnet tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja och honung. Rör ner mjöl, salt och pumpafrön lite i taget till en smidig deg.

  2. 2

    Forma degen till en lång rulle. Rulla degen i pumpa - frön och låt jäsa under bakduk 1 tim. Dela i 12 bitar och flytta bitarna med hjälp av en stekspade till en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 15 min. Pensla eller spreja med vatten och grädda mitt i ugnen på 250°, ca 15 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Smakar som bäst nybakade med färskost, tomat och gurka!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar