Toscakaka
  • Ugn 175º

Toscakaka

3 (11 betyg)

  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

1 st
  • 50 g margarin eller smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
Smaksättning:
  • 2 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker eller 1 tsk Vanila
Glasyr:
  • 1.5 dl sötmandel eller 100 g flagad sötmandel
  • 75 g margarin eller smör
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen, helst en med löstagbar kant. Smält fettet och häll i mjölken, den kan gärna bli varm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet och ev smaksättning. Rör till sist ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.

  2. 2

    Grädda den nätt och jämnt färdig, ca 25 min i nedre delen av ugnen.

  3. 3

    Glasyren: Gör den medan bottnen gräddas. Hacka mandeln eller använd flagad mandel. Smält fettet i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandeln.

  4. 4

    Bred glasyren över kakan. Sätt in den lite högre upp i ugnen och grädda tills glasyren fått färg, ca 15-20 min. Låt kakan svalna innan den tas ur formen.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marianne

    Enkel och mycket god

  • Jocke

    Mycket lätt att göra och god blir den med