Potatis- och purjolökssoppa
  • Tid 30 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Potatis- och purjolökssoppa

3.13 (71 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivade potatisar
  • 1 skivad gul lök
  • 1.5 tunt skuren purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 liter vatten
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 3 msk matlagningsgrädde eller crème fraiche
  • 1 krm vitpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs det skurna i smör i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt vattnet och de smulade buljongtärningarna. Koka under lock tills potatisen är helt sönderkokt, 15-20 minuter.

  2. 2

    Mosa potatis och lök med potatisstöt eller vispa soppan slät med gles stålvisp. Smaka av med lite crème fraiche eller grädde, ev också peppar.

Servering

Servera med en ost- eller skinksmörgås och små morotsbitar.
Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Familjen Bertilson

    Enkelt och snabbt recept. Inga konstigheter. Krutonger gör det ju bara godare också :) Man får väl toppa med vad man vill förstås. Jätte god!

  • Leo

    Konstigt formulerat recept. När folk kollar recept på en sådan enkel rätt bör man se till att vara extra tydlig.

  • emelie

    det står ju när de ska tilsättas. fräs det skurna. altså skivad potatis,skivad lök och skuren purjolök i smör. krustaderna är ju enbart för att bilden ska bli snygg får man ju anta.

  • Kerstin

    Till Thomas: DET SKURNA ovan är alla nämnda ingredienser.... M a o har du allt i grytan från början och mosar detta.

Visa fler