Citrontryfflar
  • Tid 30 min + 2 timmar att stelna

Citrontryfflar

3.6 (5 betyg)

Gula, goda tryffelbitar som passar perfekt som påskgodis.

  • Tillagningstid 30 min + 2 timmar att stelna
  • Ingredienser 6

Ingredienser

20 stycken
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 1 citron, finrivet skal
  • 200 g vit choklad
Till garnering:
  • 200 g vit choklad
  • 1 tsk gul oljebaserad karamellfärg
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka upp grädde, honung och citronskal. Låt svalna 20 min i kylen och sila sedan bort citronskalet.

  2. 2

    Hacka chokladen och lägg i en bunke.

  3. 3

    Värm grädden igen och häll över chokladhacket. Rör tills chokladen har smält och du har en slät tryffel. Ställ i kylskåp att stelna tills det går att forma till tryfflar, ca 1 timme.

  4. 4

    Rulla 20 bollar och ställ in i kylen minst 30 min till. Bryt chokladen till garneringen i mindre bitar och smält i en skål över vattenbad. Droppa i karamellfärg och rör till en jämn färg.

Till garnering

  1. 1

    Doppa tryfflarna i chokladen och låt stelna på ett bakplåtspapper.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • rebecca

    Slösade just 400g bara för att försöka med garneringen. Först la jag chokladen direkt i kastrullen. När jag hällde i Karamellfärg blev det jättegryningt och bara en det. Trodde först det berodde på att jag inte hade lagt det i vattenbad. Tills jag gjorde försök nr.2 började droppa i Karamellfärg försiktigt och märkte att det höll på att bli likadant även denna gången. Så jag fick helt enkelt rulla i tryfflar i denna massan som blivit. Och även fanns det massa kvar. Så man behöver absolut inte 200g till garneringen. 100-150 borde duga. Så 26+26 :- för chokladen + kostnaden för Karamellfärg som tydligen ska vara oljebaserad...

  • Linn

    Rättar mig själv: jag rullade tryfflarna i den gryniga massan och tänker att det blir lika gott ändå. Känns ju dumt att bara slänga mat för att det blev lite fel :-)

  • Linn

    Jag har använt receptet från Coops medlemstidning och där står det "gul hushållsfärg". Jag ser nu att ni ändrat till "gul oljebaserad hushållsfärg". Tack för det, jag har försökt två gånger med 200g vit choklad per tillfälle och således slösat en massa choklad eftersom den blev grynig och tjock och inte gick att rulla tryfflarna i! Finns det en oljebaserad hushållsfärg i Coop-butikerna? Själva tryffel-smeten blev dock jättesmaskig så de ska nog gå att ätas upp ändå!

  • Marie

    Men det framgår ju inte i receptet! Hur ska man veta detta innan? Jag bakar relativt ofta men visste inte detta! Säkert många fler än mig som har stått och gjort dessa nu till påsk...

Visa fler