Broccolipesto med pasta och halloumikuber
  • Tid 25 min

Broccolipesto med pasta och halloumikuber

3.47 (49 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Mer vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo och fotograf Ulrika Pousette.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl nötter, sötmandel, pumpafrön eller solrosfrön
  • 250 g broccoli
  • 50 g riven parmesan
  • 1 dl olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 320 g pasta
  • 200 g halloumi
  • Ev citronsaft
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Rosta nötter/mandlar/frön i torr het panna. Skär broccolin i bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten.

  2. 2

    Mixa nötter, broccoli och ost med stavmixer. Tillsätt olja till krämig konsistens. Tillsätt vitlök. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Koka pastan. Tärna halloumi och stek gyllene. Blanda pasta med pesto. Lägg på halloumitärningarna. Riv gärna extra parmesan över och droppa ev över citronsaft.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Matilda

    Gott och bra med vegetariskt! Dock dubblar vi halloumimängden. Känns för lite annars, och blir så mycket pasta.

  • Jessica

    Vår familj om fyra gav detta recept 6 poäng av totalt 20. Skala 1-5 där 1 är oätligt och 5 det godaste som ätits. Receptet fick tre st 1:or och en 3:a. Det mesta åkte i soppåsen och det kändes INTE kul.

  • Cornelia Jeppsson

    Detta recept är rakt av kopierat ur boken "Mera Vego" ...

Liknande recept