Fairtrade

Coop har minst 150 Fairtrade-märkta produkter i sortimentet. Genom att välja Fairtrade så bidrar du till en mer rättvis värld.

Genom att välja Fairtrade-märkta produkter bidrar du till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer. Coop har som mål att kunna erbjuda Fairtrade-märkta varor inom alla varugrupper där sådana finns tillgängliga.

Fairtrade handlar om människan bakom produkten. När du väljer Fairtrade-märkta produkter bidrar du till att odlare i länder med utbredd fattigdom får bättre ekonomi, att barnarbete motverkas och att fler får tillgång till utbildning. Fairtrade innebär också att odlaren får en Fairtrade-premie som används till att utveckla lokalsamhället, t ex investeringar i en ny skola, hälsovård eller i jordbruket. Det skapar trygghet och möjlighet till utveckling.

Fairtrade-märkta varor

Kaffe, choklad, bananer, socker, te, kakao, nötter, sylt och rosor är några exempel på Fairtrade-varor som du hittar på Coop.
Läs mer om Fairtrade

Lär dig grunderna om Fairtrade

Fairtrade logotyp

Fairtrade-märkningen är en oberoende produktmärkning som bidrar till bättre arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer. Här lär du dig grunderna om Fairtrade genom att titta på filmen i tre minuter.

Spela filmen om Fairtrade