Wrap med vegetarisk skagenröra
  • Tid 20 min

Wrap med vegetarisk skagenröra

4.6 (5 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 4 tortillabröd
  • 4 salladsblad
  • 30 g rucola
  • 0.5 gurka, i tunna skivor
  • 0.5 citron, i klyftor till servering
  • 0.5 tsk salt
Skagenröra
  • 270 g fast tofu, grovriven
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 1 burk tångkaviar
  • 1 syrligt äpple, fintärnat
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 dl hackad dill
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk riven vitlök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till skagenröran. Spara halva burken tångkaviar till topping.

  2. 2

    Lägg ut tortillabröden och lägg på sallad, rucola och gurka. Klicka på röran och tångkaviar och rulla ihop bröden. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Perfekt fyllning även till en bakad potatis. Röran håller ca 3 dagar i kylen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tofun går förstås att byta ut mot samma mängd räkor eller kräftstjärtar.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Frida

    Word Mattias!

  • Matthias

    Nej det går förstås inte att byta ut tofun till djur, då blir det ett helt annat recept och tanken som förhoppningsvis fanns där från början går om intet.