Viltgryta med rotfrukter
  • Tid 50 min

Viltgryta med rotfrukter

2.87 (23 betyg)

Låt skogen sätta smak på grytan! Välj viltkött som passar och krydda med enbär och timjan.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g benfritt älg-, hjort- eller rådjurskött
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl rödvin eller vatten
  • 5 st krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 250 g små gula lökar
  • 2 palsternackor, i bitar
  • 3 morötter, i bitar
  • 2 dl crème fraiche (15%)
  • 2 msk koncentrerad vinbärssaft eller gelé
  • 1 msk kvistar av timjan
  • 800 g potatis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Bryn dem i fettet i omgångar och lägg över dem i en gryta. Tillsätt buljongtärning, rödvin eller vatten, kryddor och salt och koka under lock tills köttet nästan är mört, 20-30 minuter.

  2. 2

    Lägg lök och rotsaker i grytan, blanda ner crème fraiche och låt grytan koka tills rotsakerna är mjuka, 15-20 minuter. Smaka av med saft eller gelé och strö över timjan.

  3. 3

    Servera med potatis och gärna Lingon- och chilichutney.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar