Viltgryta med rotfrukter

Bild på Viltgryta med rotfrukter
50 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g benfritt älg-, hjort- eller rådjurskött
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl rödvin eller vatten
  • 5 st krossade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 250 g små gula lökar
  • 2 palsternackor, i bitar
  • 3 morötter, i bitar
  • 2 dl crème fraiche (15%)
  • 2 msk koncentrerad vinbärssaft eller gelé
  • 1 msk kvistar av timjan
  • 800 g potatis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Erbjudanden i receptet

Smör Medlemspris Smör 24:90 /st

Gör så här

  • 50 minuter

Skär köttet i 3x3 cm stora bitar. Bryn dem i fettet i omgångar och lägg över dem i en gryta. Tillsätt buljongtärning, rödvin eller vatten, kryddor och salt och koka under lock tills köttet nästan är mört, 20-30 minuter.

Lägg lök och rotsaker i grytan, blanda ner crème fraiche och låt grytan koka tills rotsakerna är mjuka, 15-20 minuter. Smaka av med saft eller gelé och strö över timjan.

Servera med potatis och gärna Lingon- och chilichutney.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (22 stycken)

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!