Vegolasagne med keso och spenat
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Vegolasagne med keso och spenat

2.5 (4 betyg)

Vegetarisk lasagne med zucchini och spenat.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk olivolja
  • 70 g färsk spenat
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g krossade tomater
  • 9 torkade lasagneplattor
  • 300 g zucchini, tunt hyvlad på längden
  • 250 g keso
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Stek lök och vitlök utan att det tar färg i en stekpanna med olja. Vänd ner spenaten i löken. Salta och peppra.

  2. 2

    Varva krossade tomater, lasagneplattor, zucchini, spenatblandningen och keso i en ugnssäker form, 20x30 cm. Tryck till lasagneplattorna och tillaga mitt i ugnen ca 25-30 min. Låt vila en stund innan servering.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gunvor

    Salta zuccinin på båda sidor och dra ut lite vätska , stek den sen i olja och krydda med t ex örtpeppar eller vitlökspeppar. Lägg ner lite tid på att göra en riktig tomatsås. Då blir den mycket bättre, Att bara använda krossade tomater rakt av är inte lyckat.

  • Lina

    Smakar nästan inget, som krossade tomater. Skulle helt klart vinna på att använda en uppkryddad tomatsås istället. Zucchinin var inte heller helt lyckad.