Traditionell chili
  • Tid 3 tim + tid för blötläggning

Traditionell chili

4.11 (46 betyg)

  • Tillagningstid 3 tim + tid för blötläggning
  • Ingredienser 14

Ingredienser

8 portioner
  • 1 kg högrev
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 msk finger salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 klyftade gula lökar
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili ev 1-2 tsk chipotlepasta
  • 3 dl stora vita bönor, blötlagda 8 timmar
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 msk starkt paprikapulver
  • 7 dl vatten
  • 1 tärnad röd paprika
  • 400 g kokta kidneybönor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 centimeter. Bryn det i omgångar i olja/smör, salta och peppra. Stek lök, vitlök, chili och eventuellt chipotlepasta i olja.

  2. 2

    Lägg kött, lök och chili i en rymlig gryta och tillsätt vita bönor, buljongtärningar, paprikapulver och vatten. Låt småkoka under lock i 1 timme och 30 minuter.

  3. 3

    Tillsätt paprika, kidneybönor och eventuellt lite vatten. Koka ytterligare 1 timme. Köttet ska vara trådigt och falla sönder när det är klart.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ola Fall

    Väldigt god chili, jag bytte dock ut vita och kidneybönorna till Heinz chili beans och Coops Kidneybönor på buk med chil. Blandade då i dessa mot slutet då det var ca en halvtimme kvar. Smakar bättre än de flesta chili jag ätit ute.

  • Marita Niklasson

    Urgod! Laga den det är ett måste!

  • Gerda

    Sjukt god chili! Gör den direkt efter lunchen så har du godaste middan klar några timmar senare.