Tomat- och morotssoppa med kikärtor och getost
  • Tid 20 min

Tomat- och morotssoppa med kikärtor och getost

3.37 (30 betyg)

En vacker och god soppa med kikärtstopping.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 800 g krossade tomater, 2 burkar
  • 3 dl vatten
  • 200 g skivad morot
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Kikärtstopping:
  • 400 g kikärtor, 1 burk
  • 2 msk olivolja
  • 150 g smulad getost
  • 1 dl smörgåskrasse
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en panna och bryn lök och vitlök cirka 3 minuter.

  2. 2

    Tillsätt krossade tomater, vatten, morot och buljongtärning. Låt koka 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer.

  3. 3

    Skölj kikärtorna i kallt vatten. Blanda dem med resten av ingredienserna till toppingen och servera till soppan.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

10 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gudrun

    Otroligt god soppa, använde vit caprin istället för chevre den är lättare att smula sönder.

  • Linn

    Vad är det för sorts getost som används? Jag köpte getost på rulle och den går inte att smula alls.. Har sett i andra recept att man skall smula osten (getost/chevre) men i dem skulle osten smälta sen så det gjorde ingen större skillnad.. Här blev det stora klumpar i kikärtorna eftersom osten var så kladdig. Mycket smak dessutom.. jag tog inte i 150g, snarare 90-100g och det blev rejält med smak .. lite väl mkt kanske till o med..

  • Marie

    Blev inte alls nöjd, smakade bara krossade tomater. Fick koka morötterna väldigt länge. Smaklös.

  • Emma

    Mycket gott och enkelt! Rekommenderas starkt, röran är fantastiskt god i soppan. Vardagslyx.

Visa fler