Tagliatelle med musslor och bacon
  • Tid 20 min

Tagliatelle med musslor och bacon

3.75 (4 betyg)

Saftig pasta med musslor, bacon och körbärstomater.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g tagliatelle
  • 1 msk smör
  • 140 g bacon, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • salt och peppar
  • 250 g frysta blåmusslor utan skal, tinade
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna, klicka i smör och stek bacon, lök, vitlök och timjan. Häll i tomaterna och låt puttra någon minut, smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Tillsätt musslorna och servera tillsammans med pastan direkt då musslorna blivit varma. Klipp över persilja, ringla över olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Häll i en skvätt vittvin och låt puttra med i såsen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar