Snabbrimmad sejrygg med rotsellerimos
  • Tid 30 min

Snabbrimmad sejrygg med rotsellerimos

3.44 (36 betyg)

När du snabbrimmar fisk får den fastare konsistens, håller ihop bättre och smakar mer.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g sejrygg eller sejfilé
  • 0.5 msk grovt salt
  • 0.5 msk strösocker
  • 2 msk smör
  • svartpeppar
Rotsellerimos:
  • 500 g skalad rotselleri i bitar
  • 500 g skalad mjölig potatis i bitar
  • 1 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
Gremolata:
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk pressad citron
= finns i Coops ekologiska sortiment

Dela

Dela detta recept

Gör så här

  1. 1

    Skär sejen i portionsbitar. Blanda grovt salt och socker, klappa in blandningen på sejbitarna och lägg dem på ett fat eller i en skål.

  2. 2

    Låt fisken rimmas 20 minuter i rumsvärme. Vänd fiskbitarna en gång under rimningen. Torka fisken med hushållspapper. Hetta upp lite smör och stek sejen på svag till medelstark värme, cirka 3 minuter på varje sida. Peppra. (Fisken ska inte saltas eftersom den redan rimmats.)

Rotsellerimos

  1. 1

    Koka rotselleri- och potatisbitar i lättsaltat vatten tills de är genomkokta, 10-20 minuter beroende på bitarnas storlek.

  2. 2

    Koka upp grädden i en kastrull eller i mikro. Häll av vattnet från rotfrukterna och vispa sönder dem. Tillsätt den heta grädden och smör, smaka av med salt och peppar.

Gremolata

  1. 1

    Blanda ingredienserna.

Servering

Servera gärna sejrygg, mos och gremolata med lite smält smör.

Dela

Dela detta recept

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar