Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök
  • Tid 45 min + 3-5 tim i ugn
  • Ugn 150º

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

4.71 (7 betyg)

Smakerna och serveringen är lånade från klassisk pekinganka. Det passar perfekt till pulled lamm.

  • Tillagningstid 45 min + 3-5 tim i ugn
  • Ingredienser 23
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

6 portioner
  • 1.5 kg benfri lammstek
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 40 g färsk ingefära, grovriven
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl japansk soja
Sojasirap
  • 1 dl japansk soja
  • 0.75 dl flytande honung eller ljus sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, finhackad
Till servering
  • 250 g rättika
  • 250 g morötter
  • 0.5 kinakål
  • färsk koriander, grovhackad
  • små tortillabröd, hembakade eller köpta
Stekta minibröd (15-20 stycken)
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl kokt vatten
  • sesamolja
  • 1 msk strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra steken runt om. Hetta upp en ugnssäker stekpanna eller gryta och bryn köttet i olja. Gnid in steken med vitlök och ingefära.

  2. 2

    Häll i vatten och soja. Sätt på ett lock eller täck med ugnsfolie. Tillaga i nedre delen av ugnen 3–5 timmar (beroende på storlek på steken m m). Vänd lammet efter ungefär halva tiden i ugnen. När det är klart ska man lätt kunna dra isär köttet med en gaffel.

  3. 3

    Koka ihop soja, honung och ättiksprit med vitlök och chili några minuter, till en sirapsliknande konsistens. Strimla rättika, morötter och kinakål tunt. Dra loss lammköttet med gafflar. Servera köttet i bröden, fyllda med grönsaker, koriander och sojasirapen ringlad över.

Stekta minibröd:

  1. 1

    Blanda vetemjöl, strösocker och salt i en bunke och häll över kokande vatten. Rör ihop snabbt och arbeta till en smidig deg. Forma små bollar och kavla ut så tunt det går. Pensla med sesamolja, stek i en torr stekpanna till fin färg. Vira in bröden i handduk fram till servering.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Variera de strimlade grönsakerna som du vill. Byt t ex ut rättikan mot gurka.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Louise

    Mycket uppskattat av alla familjemedlemmar, inklusive några kinkiga 6-åringar!

  • Majsan

    Jätte gott och mycket enkelt.