Saffransbakad fänkål
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Saffransbakad fänkål

2.8 (35 betyg)

Det är inte helt lätt att hitta vegetariska rätter som verkligen passar på ett julbord, men det här är en sådan.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 portioner
  • 350 g fänkål, 2 stånd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2.5 dl torrt vitt vin
  • 0.25 g saffran
  • 1 msk finhackad timjan
  • 2 stjärnanis
  • 50 g kallt smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°.

  2. 2

    Ansa och klyfta fänkålen. Lägg i en ugnsform tillsammans med krossade vitlöksklyftor.

  3. 3

    Blanda vin, saffran, timjan och stjärnanis. Häll detta över fänkålen. Hyvla över smör med en osthyvel.

  4. 4

    Krydda med salt och peppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Linda

    Vad kan man ha till rätten? Som potatismos eller något?