Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Rostad sötpotatis och kokospanerad halloumi

4.77 (35 betyg)

Ugnsrostad sötpotatis med halloumi panerad i kokos

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
Granatäppelsalsa
  • 3 dl granatäppelkärnor
  • 1 kruka färsk koriander eller persilja, hackad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 tsk olja
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
Kokospanerad halloumi
  • 400 g halloumi
  • 1 ägg
  • 1.5 dl kokosflingor
  • 2 msk olja
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skrubba eller tvätta sötpotam tisen. Skär i stora klyftor. Vänd runt i olja, curry och cayennepeppar på en ugnsplåt. Salta.

  2. 2

    Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Blanda granatäppelkärnor, örter, salladslök, olja, limeskal och limesaft.

  3. 3

    Skär halloumin i skivor och doppa i lättvispat ägg och sedan kokosflingor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin gyllene på båda sidor.

  4. 4

    Skeda över granatäppelsalsan på sötpotatisen och servera till den kokospanerade halloumin.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jennie

    jättegott! kombinationerna är jättegoda ihop!

  • Anna-Karin

    Granatäppelsalsan är jättegod och passar även till tex grillat.

  • Linda

    Brukar även blanda i färsk blomkål och rosta med sötpotatisen, jättegott!

  • Rebecca

    Förvånadsvärt gott! Salsans smak av granatäpple, lime och koriander i kombo med kokos och curry är super.