Pumpakaka
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º
  • Svårighetsgrad Medel

Pumpakaka

3 (42 betyg)

En orangefärgad dag passar det fint med apelsin och pumpa i en kaka, toppad med glasyr.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 175º
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

10 portioner
  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 200 g skalad, finriven pumpa
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 msk kanel
  • 2 tsk bakpulver
Glasyr:
  • 100 g philadelphiaost
  • 25 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 0.5 apelsin, strimlat skal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Pumpakaka

  1. 1

    Smörj och bröa en form. Rör fett och socker poröst, för hand eller i matberedare.

  2. 2

    Rör i äggen, ett i sänder, och därefter pumpan och apelsinskalet. Tillsätt mjölet blandat med kanel och bakpulver.

  3. 3

    Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Glasyr

  1. 1

    Blanda philadelphiaost, smör och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Stefan

    supergod