Persisk kidneybönsallad med svensk vitkål
  • Tid 15 min

Persisk kidneybönsallad med svensk vitkål

3.36 (11 betyg)

Ibland måste det helt enkelt få gå undan lite. En vardagsförrätt som gör livet värt att leva. Lite härlig, krämig dressing är naturligtvis superbt till. God på buffé eller en snabb lunch.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kokta röda kidneybönor
  • 3 tärnade, hårdkokta ägg
  • 3 fasta, kokta, skalade potatisar, i tärningar
  • 500 g strimlad vitkål
  • 2 tärnade saltgurkor
Dressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Garnering:
  • 10 halverade cocktailtomater
  • 1 granatäpple
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem med ägg, potatis, vitkål och gurka. Rör ihop dressingen och vänd försiktigt ner den. Ställ kallt ett par timmar före serveringen.

  2. 2

    Garnera med cocktailtomater och granatäppelkärnor.

Servering

Servera med bröd.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar