Pasta med spenat och valnötter
  • Tid 20 min

Pasta med spenat och valnötter

3.29 (45 betyg)

En lättlagad vegetarisk rätt med hetta från chili.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g färska tortelloni eller annan fylld pasta
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 skivad rödlök
  • 0.5 urkärnad, finhackad chili
  • 2 msk smör eller rapsolja
  • 1 dl rostade valnötter
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 100 g babyspenat
  • 1 dl riven parmesan
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på paketet och låt rinna av i durkslag. Fräs vitlök, rödlök och chili i smör. Tillsätt valnötter och vitt vin. Blanda alltsammans i pastan. Vänd ner spenat och parmesan. Salta och peppra.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jenny

    Mycket fräsch och smakfull rätt som passar en pastaälskare perfekt!

  • Gunilla Svensson

    Parmesan och valnötter - favoriter i matlagning! Testar på fredag ;-D

  • Lennart Karlsson

    Det skall vi prova!