Mjuk pepparkaka med kardemumma

Bild på Mjuk pepparkaka med kardemumma
55 minuter

Ingredienser

14 portioner
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1,5 tsk malen kardemumma
  • smör
  • ströbröd

Servering:

  • färska bär, t ex hallon, jordgubbar, röda vinbär
  • lättvispad grädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • Ugn: 175º
  • 55 minuter

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner gräddfil och smör. Blanda mjölet med bikarbonat och kryddor. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och rör tills den är slät. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 2 liter.

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt kakan svalna något innan du tar den ur formen. Låt den svalna helt och servera med de bär du gillar och lättvispad grädde.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (45 stycken)

  • håller på just nu och bakar den, så jag vet inte reultatet,men den var superenkel att göra och det är viktigt när man bakar. det blir 10 + bara det!

    av mia gustavsson, 28 mars 2015
  • Julens favoritkaka!

    av Malin, 26 januari 2014
  • himla god!

    av Nina, 8 december 2013

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!