Mjuk pepparkaka med kardemumma
  • Tid 55 min
  • Ugn 175º

Mjuk pepparkaka med kardemumma

3.31 (49 betyg)

Kryddig mjuk kaka som gärna serveras med färska bär och grädde.

  • Tillagningstid 55 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

14 portioner
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1.5 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • smör
  • ströbröd
Servering:
  • färska bär, t ex hallon, jordgubbar, röda vinbär
  • lättvispad grädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner gräddfil och smör. Blanda mjölet med bikarbonat och kryddor. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och rör tills den är slät. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 2 liter.

  2. 2

    Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt kakan svalna något innan du tar den ur formen. Låt den svalna helt och servera med de bär du gillar och lättvispad grädde.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • mia gustavsson

    håller på just nu och bakar den, så jag vet inte reultatet,men den var superenkel att göra och det är viktigt när man bakar. det blir 10 + bara det!

  • Malin

    Julens favoritkaka!

  • Nina

    himla god!