Matig sallad med grillad biff och thaidressing
  • Tid 40 min

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

4.4 (5 betyg)

Det här är sååå gott! Världens bästa sommarmat med massor av härliga smaker. Fräscht!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skivor biff eller entrecôte
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
Matig "grillad" sallad
  • 600 g sötpotatis
  • 2 rödlökar
  • 1 zucchini
  • 1 paprika
  • 1 lime
  • 50 g små salladsblad
Thaidressing
  • 1 citrongräs, finhackad
  • 2 dl hackad koriander
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 msk grovriven ingefära
  • 2 dl kokosmjölk (burk)
  • pressad saft från 1 lime lime
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär sötpotatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Dela lökarna men behåll skalet på och skär zucchinin i stavar.

  2. 2

    Dela paprikan och ta bort kärnhuset. Grilla alla grönsaker mjuka, till fin färg. Dela och grilla även limen på snittytan.

  3. 3

    Ta bort skalet från löken och skär ev alla grönsaker i något mindre bitar. Vänd försiktigt runt de grillade grönsakerna med salladsbladen.

  4. 4

    Salta och peppra köttskivorna. Grilla till fin färg på båda sidor. Köttet är klart då det sipprar ut köttsaft på ovansidan. Lägg köttet att vila några minuter innan det skärs upp i sneda skivor.

Thaidressing:

  1. 1

    Mixa alla ingredienser till en slät sås. Smaka av med salt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låt köttet bli rumstempererat innan du steker eller grillar det.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Christine

    4 SKIVOR biff el. entrecote som ska grillas. Skärs upp i sneda skivor.. Hur tänkte ni där?

Liknande recept