Limegravad lax med gurksallad
  • Tid 10 min + 6-8 timmar för gravning

Limegravad lax med gurksallad

3.5 (10 betyg)

  • Tillagningstid 10 min + 6-8 timmar för gravning
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl pressad lime
  • 1.5 tsk salt
  • 1 skalad och finhackad rödlök
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • 400 g tinad laxfilé som varit fryst minst 2 dygn, eller salmalax
Gurksallad:
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 3 msk neutral olja
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk pressad lime
  • 0.5 tsk salt
  • 1 skalad och urkärnad gurka, skivad i tunna, sneda skivor
  • 0.5 dl färsk koriander, hackad
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Blanda pressad lime, salt, lök och chili i en bunke. Ta bort eventuellt skinn och ben från laxen. Lägg laxbiten i limemarinaden, se till att marinaden täcker fisken. Täck med plastfolie och låt stå i kylen 6-8 timmar. Ta upp laxen ur lagen och skär tunna skivor. Garnera gärna med lite extra lök och chili.

  2. 2

    Gurksallad: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Blanda olja, vinäger, pressad lime och salt i en skål. Vänd ner sesamfrön, gurka och koriander.

  3. 3

    När laxen inte tillagas behöver den vara fryst minst två dygn för att eventuella bakterier ska dö. Salmalax däremot behöver inte frysas.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Liknande recept