Lax- och skaldjursgryta med saffran
  • Tid 30 min

Lax- och skaldjursgryta med saffran

3.2 (10 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 paket saffran
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 400 g laxfilé
  • 200 g broccoli eller blomkål
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g frysta, tinade musslor
  • salt
  • 1 dl finhackad dill
Till servering
  • aioli och bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek lök och saffran i smör i en vid kastrull tills löken mjuknat utan att få färg.

  2. 2

    Häll i vin, vatten och grädde. Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt sjuda 5 minuter utan lock.

  3. 3

    Skär laxen i kuber och broccoli i tunna skivor, gärna med mandolin.

  4. 4

    Dra kastrullen av värmen. Lägg ner lax och broccoli och låt stå 5 min under lock.

  5. 5

    Fördela räkor och musslor i portionsskålar. Servera soppan i skålarna med skaldjuren och toppa med färsk dill. Servera med aioli och en bit bröd.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lilian

    Bytte ut laxen mot torsk. Det blev minst lika gott. Serverade den som gryta (det är ju vad som står i överskriften). Konstigt att det står "soppa" längre ner i receptet.

  • Helena

    Jättegod! serverade som gryta med ris till så jag lät såsen koka ner lite längre. Fungerar säkert med torsk också. Kändes lyxigt med räkor och musslor som tillbehör. Strödde dill över som garnering. Vackert!