Lammkotletter
  • Tid 50 min
  • Ugn 225º

Lammkotletter

2.12 (16 betyg)

Goda lammkotletter med smak av rosmarin, vitlök och citron.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 20
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis (gärna med skalet på)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 citron i tjocka skivor
  • färsk eller torkad rosmarin
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 8 lammkotletter
  • salt
  • peppar
  • rosmarinkvistar
  • 1 vitlök
Tomat- och avokadosalsa:
  • 3 urkärnade, hackade tomater
  • 2 hackade, urkärnade avokador
  • 0.5 finhackad rödlök
  • hackade basilikablad
  • 1 msk honung
  • 1 tsk pressad citron
  • salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna i en ugnssäker form tillsammans med olja, salt, citron och rosmarin, rör om. Rosta i ugnen tills potatisen fått färg och är mjuk, 30-40 minuter.

  2. 2

    Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna. Låt pannan bli riktigt het. Stek kotletterna i två omgångar, salta och peppra på båda sidorna, 2-4 minuter på varje sida. Låt rosmarinkvistar och hela vitlöksklyftor steka med.

  3. 3

    Blanda ingredienserna till tomat- och avokadosalsan och smaka av med salt och peppar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar