Lammkotletter

Bild på Lammkotletter
50 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis (gärna med skalet på)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 citron i tjocka skivor
  • färsk eller torkad rosmarin
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 8 lammkotletter
  • salt
  • peppar
  • rosmarinkvistar
  • 1 vitlök

Tomat- och avokadosalsa:

  • 3 urkärnade, hackade tomater
  • 2 hackade, urkärnade avokador
  • 0,5 finhackad rödlök
  • hackade basilikablad
  • 1 msk honung
  • 1 tsk pressad citron
  • salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Erbjudanden i receptet

Lök i knippe Medlemspris Lök i knippe 5:- /st
Ekologiska citroner Medlemspris Ekologiska citroner 3 för 10:-

Gör så här

  • Ugn: 225º
  • 50 minuter

Skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna i en ugnssäker form tillsammans med olja, salt, citron och rosmarin, rör om. Rosta i ugnen tills potatisen fått färg och är mjuk, 30-40 minuter.

Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna. Låt pannan bli riktigt het. Stek kotletterna i två omgångar, salta och peppra på båda sidorna, 2-4 minuter på varje sida. Låt rosmarinkvistar och hela vitlöksklyftor steka med.

Blanda ingredienserna till tomat- och avokadosalsan och smaka av med salt och peppar.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (15 stycken)

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!