Lammfilé med tahinidressing
  • Tid 30 min
  • Ugn 125º

Lammfilé med tahinidressing

3 (5 betyg)

Spiskummin och chili passar bra till det fina köttet som serveras med en fetaost- och bulgurtsallad.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 125º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g lammytterfilé
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk salt
Kryddblandning:
  • 2 tsk mald mald spiskummin
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
Dressing:
  • 0.5 dl tahini (sesampasta)
  • 0.25 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
Bulgursallad:
  • 2 dl bulgur
  • 100 g fetaost, 16%, skuren i tärningar
  • 4 salladslökar skurna i tunna skivor
  • 4 msk hackad, färsk mynta (spara några hela till garnering)
  • 4 grillade pitabröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till kryddblandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet runt om. Klappa in köttet med kryddblandningen. Sätt in i ugnen och stek till en innertemperatur på 57º. Vira in i folie och låt vila cirka 10 minuter.

  2. 2

    Blanda ingredienserna till dressingen.

  3. 3

    Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen. Blanda med fetaost och salladslök.

  4. 4

    Skiva upp köttet och servera på en bädd av rucola tillsammans med bulgursallad och pitabröd. Garnera med myntablad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar