Lammfilé med tahinidressing
  • Tid 30 min
  • Ugn 125º

Lammfilé med tahinidressing

3 (5 betyg)

Spiskummin och chili passar bra till det fina köttet som serveras med en fetaost- och bulgurtsallad.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 125º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g lammytterfilé
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk salt
Kryddblandning:
  • 2 tsk mald mald spiskummin
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
Dressing:
  • 0.5 dl tahini (sesampasta)
  • 0.25 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
Bulgursallad:
  • 2 dl bulgur
  • 100 g fetaost, 16%, skuren i tärningar
  • 4 salladslökar skurna i tunna skivor
  • 4 msk hackad, färsk mynta (spara några hela till garnering)
  • 4 grillade pitabröd
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till kryddblandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet runt om. Klappa in köttet med kryddblandningen. Sätt in i ugnen och stek till en innertemperatur på 57º. Vira in i folie och låt vila cirka 10 minuter.

  2. 2

    Blanda ingredienserna till dressingen.

  3. 3

    Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen. Blanda med fetaost och salladslök.

  4. 4

    Skiva upp köttet och servera på en bädd av rucola tillsammans med bulgursallad och pitabröd. Garnera med myntablad.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar