Lammfärsspett med mangosalsa
  • Tid 25 min

Lammfärsspett med mangosalsa

4.22 (9 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g lammfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 riven gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • grillspett
  • 1 lime i bitar
Mangosalsa:
  • 0.5 liter tärnad mango
  • 2 grillade röda paprikor
  • 2 strimlade salladslökar
  • 0.5 kruka klippt koriander
  • 1 lime, saft
  • 1 msk honung
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt.

  2. 2

    Blanda ströbröd med lök, vitlök, ägg, ajvar, sambal och salt. Låt stå 3 min. Tillsätt färsen och blanda till en jämn smet. Krama fast färsen på blötlagda spett och grilla runt om tills de är genomstekta, 5–8 min. Pressa lime över spetten innan servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sara tipsar: Låt spetten ligga blickstilla på gallret tills de fått yta, så fastnar de inte!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lena

    Väldigt gott.

  • ERIK

    JAG ÄR RIKTIGT TACKSAM!

  • Inga

    Mangosalsan var fantastiskt god! En toppkombination av sött-surt-friskt! Kommer dock att ta mer sambal-oelek i färsen nästa gång för mer chilismak och det kommer lyfta hela rätten ytterligare!

Liknande recept