Kyckling med grillad majssallad
  • Tid 45 min

Kyckling med grillad majssallad

0 (0 betyg)

Att trä upp maten på spett gör det både lätt att grilla och är kul att äta. Majsen får en mustig smak av grillningen innan den blandas ner i salladen.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 12 kycklinglårfiléer
  • 1 dl grillolja
  • 1 tsk flingsalt
Majssallad:
  • 3 majskolvar, helst färska
  • 400 g körsbärstomater, delade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 1 lime, finrivet skal (endast det grön) och saft
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk sesamolja
  • salt
  • 2 gemsallad (hjärtsallad)
  • 0.5 kruka koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Lägg kycklingen i en bunke och vänd runt ordentligt igrilloljan. Trä ev upp kycklingfiléerna på spett. Grillatill fin färg, 6-10 min. Vänd flera gånger så att de inte bränns. Salta. Grilla majskolvarna till fin färg.

Majssallad:

  1. 1

    Skär loss majskornen från de grillade kolvarna med en kniv. Vänd samman med tomater, lök och selleri.

  2. 2

    Blanda limeskal, limesaft, ingefära, olja, honung och sesamolja till en dressing. Rör försiktigt ner dressingen i salladen och smaka av med salt. Varva salladsblad med majssalladen och toppa ev med koriander.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Servering

Gott också att byta ut bleksellerin mot gurka.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
För en extra matig sallad, tillsätt nykokta risnudlar.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar