Kryddpanerad stekt fisk
  • Tid 20 min

Kryddpanerad stekt fisk

3.54 (13 betyg)

Fänkålsfrö, vitlökspulver och oregano ger en spännande smak på fisken.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fiskfilé av kolja, hoki, torsk eller lax
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0.5 msk vitlökspulver
  • 0.5 msk oregano
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
Till servering:
  • tzatziki
  • ris, bulgur eller couscous
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela filéerna i två eller tre bitar. Stöt sönder kryddor och örter i en mortel. Häll kryddblandningen på ett fat och vänd fiskbitarna runtom i blandningen.

  2. 2

    Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek fisken i två omgångar på medlestark värme, 2 minuter på varje sida för tunnare bitar, 3-4 minuter för tjockare.

Servering

Servera med tzatziki och ris, bulgur eller couscous.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Katla

    Favoritfisk!