Krispig brysselkålsallad
  • Tid 15 min

Krispig brysselkålsallad

3.67 (9 betyg)

En fräsch sallad med lite lagom tuggmotstånd och frisk smak från pressad apelsin.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 500 g ansad brysselkål
  • 400 g blomkålsbuketter
  • salt
Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 4 krm malen nejlika
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i brysselkålen och koka 3-4 min. Kyl i iskallt vatten. Plocka loss några av de yttersta bladen på hälften av kålen. Skär kålen i små klyftor och lägg i en skål.

  2. 2

    Skiva blomkålsbuketterna supertunt, gärna med mandolin. Lägg i skålen med brysselkål.

Dressing

  1. 1

    Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över grönsakerna. Vänd runt försiktigt och smaka ev av med mer salt.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kock

    Mandolin är en riv- och skärskiva som kan skiva mycket tunt (för hand). Det går lika bra med tunnaste skivan på matberedare eller dylikt.

  • Maud

    Ser att de lösa bladen ligger lite snyggt utspridda i salladen. Mandolin är det en kraftigare variant av äggdelare :D

  • Lotta Geisler

    Vad är MANDOLIN som mat, vet bara hur det låter! (och ser ut)

  • Lena

    Ser det inte ut som om bladen är med på bilden? Då ska de plockas bort och sedan läggas till - för att det är snyggt kanske.

Visa fler