Kålrotslåda
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Kålrotslåda

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
  • 800 g kålrot
  • 1 dl vispgrädde
  • 40 g smör
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl grovmixat gårdagens ljusa bröd
  • 2 skivor hyvlat smör
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka kålroten mjuk i lättsaltat vatten, cirka 25 minuter. Häll av och mixa kålroten slät med stavmixer och rör ner grädde, smör och smaka av med salt.

  2. 2

    När moset svalnat något, blanda i äggulorna och häll över i en ugnsfast form, 15x20 cm. Täck moset med mixat bröd och lägg på smörskivorna. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Monica

    Har precis lagat till kålrotslådan (4/1 -13).Avsmakningen av moset var jättegott och det vita brödet på "toppen" gav fin färg. Återstår bara att se vad jag och mina gäster sätter för betyg lite senare i dag!

  • Neeeeej!

    Det skall absolut INTE vara något vitt bröd i kålrotslådan. På sin höjd lite skorpsmulor på ytan!