Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli
  • Tid 1 tim

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

4 (14 betyg)

En riktig skärgårds middag att njuta vid havet.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 22

Ingredienser

4 portioner
Grillad örtfylld fisk:
  • 4 hela, urtagna och rensade abborrar, alternativt makrill eller röding
  • 1 dl färsk timjan
  • 1 dl färsk dragon
  • 2 skivade citroner
  • 1 skivad röd lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk flingsalt
  • 0.5 tsk vitpeppar
Grillade kronärtskockor:
  • 4 stora kronärtskockor
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Sardellaioli:
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk sardeller
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt
  • vitpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Grillad örtfylld fisk

  1. 1

    Fyll fisken med örter, citronskivor, lök och smör. Salta och peppra i och på fisken. Vira in fisken i ugnsfolie och grilla i ca 10 minuter på varje sida. Alternativt kan den fyllda fisken läggas i ett oljat fiskhalster och grillas som ovan. Servera med grillade kronärtskockor och sardellaioli.

Grillade kronärtskockor

  1. 1

    Vrid eller skär av stjälkarna. Ta bort de nedersta bladen. Skölj skockorna väl. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Tillsätt saltet och lägg i skockorna. Ungefärlig koktid för stora skockor är 30-40 minuter. Tag upp skockorna och låt dem rinna av. Dela skockorna på längden. Pensla med olivolja, och grilla dem i ca 5 minuter på varje sida. Strö över flingsalt och peppar.

Sardellaioli

  1. 1

    Vispa samman äggulor, dijonsenap och pressad citron. Vispa för hand ner oljan i en jämn, tunn stråle. Mosa sardellerna med en gaffel, och blanda ner sardellmoset, vitlök, citronskal, salt och peppar i såsen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar