Frallor med råg och vita bönor
  • Tid 35 min + 1 tim 30 min jästid
  • Ugn 225º

Frallor med råg och vita bönor

5 (1 betyg)

Baka frallor med vita bönor! Det ger nyttiga proteiner till brödet. Testa om familjen eller vännerna kan lista ut den hemliga ingrediensen.

  • Tillagningstid 35 min + 1 tim 30 min jästid
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

10 stycken
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 3 msk olja
  • 400 g vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1.5 tsk salt
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jästen med ljummet vatten (ca 37°) och olja i en bunke. Mixa eller mosa bönorna till en puré. Tillsätt purén och resten av ingredienserna.

  2. 2

    Knåda degen för hand med mjölade händer några minuter. Degen är ganska lös. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.

  3. 3

    Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Forma till runda bullar och lägg i mjölade små formar. Jäs ytterligare 30 min. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Servering

Goda att servera med cream cheese, tomater och färsk basilika.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Leif R

    Detta måste provas!

Liknande recept