Fetaostpaj med spenat

1 timme 15 minuter

Ingredienser

6 bitar

Pajskal:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 250 g bladspenat
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g fetaost i bitar
  • 1,5 dl svarta oliver
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk oregano
  • 1 krm riven muskot
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  • Ugn: 200º
  • 1 timme 15 minuter

Pajskalet

Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en stor pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 30 min. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.

Fyllningen

Tina spenaten. Hacka löken. Fräs spenat och lök i olivolja. Pressa över vitlöken. Fördela spenat, fetaost och oliver i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

Middagstips till mailen

Veckans recept

Vill du ha tips på veckans middagar varje vecka? Prenumerera här!

Betyg (80 stycken)

  • Den här pajen är en enkel att göra, den är snygg på bordet och den är framför allt jättemumsig=)

    av Jacob, 18 januari 2014
  • Supergod!

    av Viktoria, 8 januari 2014
  • Har snabbt blivit vår absoluta favoritpaj. Mycket god!

    av Hanna, 19 november 2013
  • Enkel paj att laga och mycket god. Har gjort flera gånger.

    av Rolf, 18 november 2013

Kommentera receptet

Kommentera receptet
Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!